Litoral 2024, Paste 2024, vara 2024, vacante, bilete concerte, cazari, sejururi
Login agentii Cont turist Lista operatori Publicitate Termeni si conditii Inscriere agentiiTimisoara
La marginea Campiei Panonice se afla un oras a carui viata este pe cat de linistita, pe atat de dinamica: Timisoara, capitala Banatului. Timisoara, al patrulea oras al Romaniei ca marime, are o mare importanta istorica, economica, financiara, culturala si stiintifica, fiind o adevarata poarta deschisa de Romania Europei de Vest.
Timisoara ofera celui ce poposeste pe meleagurile ei o multitudine de locuri de cunoastere a trecutului si prezentului, e vestigiilor istorice, a institutiilor stiintifice si culturale, a muzeelor si galeriilor de arta, teatrelor si salilor de concert, a restaurantelor traditionale dar si a celor de tip recent, a cluburilor de noapte si a discotecilor.
Obiective turistice:
Muzeul Banatului este gazduit de Castelul Huniade, monument impunator al centrului orasului Timisoara. In prezent Muzeul Banatului tezaurizeaza un imens material arheologic si piese de muzeu care atesta continuitatea neintrerupta de locuire pe teritoriul Banatului, din preistorie si pana in epoca moderna. Bogata cultura materiala si spirituala care s-a succedat pe acest areal se constituie parte integranta a civilizatiilor care isi au geneza in spatiul carpato-danubiano-pontic, avand similitudini cu marile civilizatii europene.
Actuala expozitie de baza prezinta exponatele cele mai reprezentative grupate pe sectii:
- Sectia de Istorie: Sanctuarul neolitic de la Parta; Paleoliticul si Epiplaleoliticul; Neoliticul; Epoca Bronzului; Tracii de Nord; Geto-Dacii; Dacia Romana; Perioada Prefeudala si Medievala; Epoca moderna si contemporana.
- Sectia de Stiintele Naturii
- Sectia de Etnografie (cu sediul pe Str. Popa Sapca No.2 in edificiul Bastionului vechi al Timisoarei)
- Sectia de Arta (cu sediul in Piata Unirii in Palatul Baroc)
Muzeul Satului Banatean (cu sediul in Padurea Verde)
Bastionul este doar o mica parte din vechea cetate a Timisoarei. Este acoperit de iedera si arata exceptional vara. Se mai pastreza parti din vechiul zid al cetatii din caramizi arse si urme ale santurilor de aparare care au fost umplute cu timpul. Din vechile porti de acces in cetate nu a mai ramas decat una. In incaperile din zidul cetatii sunt adapostite astazi elemente de arta populara, costume populare, sculpturi, ceramica, icoane pe sticla, elemente de mobilier taranesc, un restaurant cu specific popular local.
Catedrala Mitropolitana este unul dintre cele mai monumentale edificii ale orasului Timisoara. Este asezata in centru civic al orasului. A fost construita in stil bizantin cu diverse elemente tipice arhitecturii moldovenesti. Are o lungime de 63 de m si o latime de 16 m, 11 turnuri, din care cel mai inalt are inaltimea de 96 de metri. In galeriile din subsol functioneaza un muzeu de o mare valoare cu exponate de cult religios ortodox - iconostase, icoane pe sticla si lemn, carti religioase de o valoare inestimabila, cum ar fi: "Noul Testament de Balgrad" din 1648, "Biblia lui Serban", "Cazania lui Varlaam" din 1643 si multe alte exponate ce merita a fi vizitate.
Domul Romano - Catolic este cea mai reprezentativa si monumentala constructie baroca din Timisoara. Domul a fost ridicat intre anii 1733 - 1773. Are picturi de o mare valoare plastica, un candelabru de argint, orologiul din turn este montat in 1764 si orga la care se acompaniaza slujba si se dau concerte de gen a fost construita la sfarsitul secolului al XIX-lea. Este construit in stil baroc, iar in fata lui putem admira Catedrala Ortodoxa Sarba.
Tweet
Nota!
Daca ai deja cont pe site-ul TravelWorld.ro, autentifica-te AICI si completeaza formularul de comentarii. Iti multumim.
Cand analizezi serviciile unei agentii, trebuie sa tii cont de multe aspecte – experienta, diversitate, preturi, parerile altor turisti etc. Agentia de turism Tourex este partenerul de care aveti nevoie.
Vezi toate interviurilePe taramul jocurilor cu mize mari, putine experiente rivalizeaza cu luxul extravagant din cele mai opulente cazinouri din lume. Ele sunt vitrine de grandoare, sofisticare si extravaganta fara egal. [citeste tot]
Vezi toate articoleleNici o poza, video sau carte nu m-ar fi pregatit pentru Mongolia! De indata ce am trecut granita, drumurile s-au terminat, este doar un loc gol, fara nimic, cu dealuri si munti dezolanti.Un peisaj terifiant, dur, dar de o mare frumusete. Este uimitor, dar [citeste tot]
Vezi tot jurnalulSe spune ca, daca arunci o moneda in fantana, te vei intoarce la Roma ... dar trebuie sa o arunci peste umar, cu spatele la fantana.[...]
Faceti turul Las Vegasului, noaptea. Lumini, hoteluri, atmosfera. Apoi si ziua si iar noaptea.[...]
Vezi toate articolele
Protectia Consumatorilor ANPC
Autoritatea Nationala pentru Turism